Tot slot

Beste lezers van ons blog,

Een hartelijke groet vanaf de camping in Dronten. Inmiddels zijn we alweer twee weken in Nederland.
Tot half september kunnen we hier logeren in een stacaravan. Daarna ‘verhuizen’ we
naar een groter chaletje met drie slaapkamers, waar we voor onbepaalde tijd kunnen wonen.
Het is heerlijk om hier een volledig ingericht plekje te hebben, zodat het nog niet direct noodzakelijk is om een inrichting aan te schaffen. Ook geeft het ons rust, want we hebben wel het een en ander te verwerken.

Het afscheid van onze Namibische vrienden en van onze broers en zussen in de Evangeliese Sendings Kerk was hartverwarmend. In het afgelopen jaar zijn ze onze familie geworden en die band blijft zeker, want we zijn vast van plan om nog eens “te kom kuier”.
Bij aankomst hier op de camping kwamen we – ondanks het koude weer – ook in een warm bad.
Vrienden en broers en zussen uit onze gemeente Shekinah hebben hun uiterste best gedaan om ons te laten weten dat we meer dan welkom waren. De caravan was versierd met vlaggetjes en ballonnen, er stonden bloemen, talloze kaarten, de koelkast was vol en we werden gezegend met een collecte voor de eerste onkosten. We waren er helemaal stil van.

God belooft in Zijn Woord dat Hij ons nooit zal begeven of verlaten… wat de omstandigheden ook zijn en dat ervaren we elke dag.
We zijn heel blij dat onze sponsors bereid zijn om ons nog een tijdje te steunen tot we ‘de boel weer op de rit hebben.’
Maar ook in de afgelopen twee weken hield het niet op.
We hebben een auto, we hebben allebei weer een fiets, binnenkort kunnen we bij iemand een wasmachine en droger ophalen. Carla krijgt weer een vertaalopdracht. We zijn vorige week bij Janne’s oude werk in Emmeloord op bezoek geweest en ze werd door haar collega’s met Down Syndroom met luid gejuich en open armen ontvangen.
Vandaag hebben we gehoord dat ze per 1 juli weer aan het werk kan en dat ook het vervoer geregeld wordt. Met alle veranderingen is het voor haar nu heel belangrijk dat er rust en regelmaat komt.

Gisteren hebben we een afrondend gesprek gehad met René Ruitenberg en Gert van de Weerdhof, de initiatiefnemer en de voorzitter van het René Kids Centre. Vanaf het begin in 2008 zijn we intensief betrokken geweest bij dit project, maar nu – na 5 jaar – is het goed om de deur te sluiten. We wensen Bestuur, team en betrokken ondernemers het allerbeste en Gods zegen. God maakt af wat Zijn hand is begonnen.

’s Avonds besloot Janne dat ze voor ons wilde bidden. Ze mag dan beperkt zijn, maar zij heeft een verrassend goede geestelijke antenne: “Lieve Jezus, ik bid voor papa en mama en ook voor mijzelf. U kan helpen, ik niet! Heilige Geest, U bent er ook bij en gaat ons ook helpen in Jezus’ naam. Amen”

Tot slot willen we jullie heel hartelijk bedanken voor jullie meeleven in het afgelopen jaar; we genoten altijd van de reacties op ons blog. Dank jullie wel.

7 thoughts on “Tot slot

 1. Met vreugde alles mee belevend komt er dan ook voor ons een eind aan de zendingsreis. Gods rijke zegen toegebeden voor Zijn toekomst!!!!Via Face book lezen we wel weer over de Hollandse dingen.
  Geweldig dat Janne weer een JOB heeft en een grotere bewoning in het vooruitzicht is gesteld.

  Lieve groetjes van ons, Janny.

 2. Lieve luitjes, met veel aandacht, respect alsook plezier heb ik jullie “avontuur” gevolgd de afgelopen tijd in Afrika. De onverwachte wending van het avontuur was echter erg plotseling. Bid dat jullie dit allemaal de komende tijd een plek kunnen gaan geven en moed, vertrouwen en geloof zullen ontvangen om de pelgrimsreis voort te zetten op weg naar Zion.

  Ik wens en bid jullie heel veel sterkte, liefde & kracht toe de komende tijd, dat Yeshua jullie ogen zal verlichten, jullie hoofden zal opheffen en dit alles zal doen laten meewerken te goede.

  Liefs & zegen,

  Jefferie

 3. Lieve mensen,
  Wat heerlijk te lezen dat jullie zo warm werden verwelkomd! De Here gaat met jullie door, want jullie zijn beschikbaar voor Hem! Gelukkig hebben jullie de tijd om alles te verwerken, een plekje te geven en daarna uit te zien wat de Here verder voor jullie heeft. Carla, je bent een gevende vrouw en daarmee kun je overal terecht!
  Veel liefs.

 4. Beste mensen, respect voor jullie en het allerbeste toegewenst in hetgeen nu jullie weg zal zijn. God blijft trouw….
  liefs JW, Edith, Tobias, Jefta en Sarah. p.s. we vergeten nooit hoe jullie ons gesteund hebben in de periode van Sarah’s ziek zijn. Altijd welkom voor een bakkie!

 5. Lieve broer en zusjes,
  wij zijn heel blij met jullie, we kennen jullie, hoe gehoorzaam jullie waren en zijn ,
  en open om te delen met jullie harten, jullie hebben altijd jullie harten gedeeld ,
  de meeste van ons zijn trots, we willen alleen maar halleluja delen,
  we hebben niks aan alleen halleluja, is fijn om de hele verhaal te kennen, om te kunnen begrijpen en aangeraakt de worden, vooral de strijd die mee te paard gaan,
  misschien is mijn uitdrukking ook niet goed , maar ik weet dat jullie mijn begrijpen,
  de laatste blog van Bert was ook zo touching, zo als jullie het alleen kan doen,
  ik vind jammer dat het zo koud was toen jullie aankwamen, maar door de warme lieve mensen die jullie van harte steunen konden jullie de koude sfeer aan,
  wij wensen jullie veel sterkte toe om te acclimatiseren,
  wat fijn en bemoedigend hoe onze vader werkt he?
  hij sluit een deur en open een ander misschien anders dat we hadden gedacht,
  heel veel plezier samen rust goed uit geniet van de zon wanneer hij er is,
  het gaan jullie goed heel veel zegen gewenst ,we gaan elkaar gauw zien,
  nadat ik met pensioen ga, heel veel liefs van ons beiden,voor ons spannend nog steeds,
  want nu moeten wij tot de 28ste wachten voor de uitslag van de onderzoek ,
  in Groningen een weekje later,
  maar God is erbij, we Vertrouwen Hem volkomen ,
  liefs Harry en Aifxxxxjes.
  we houden van jullie!!!!!!!!!

 6. Hartelijk welkom in Dronten, Bert, Carla en Janne! Wij lezen, na een paar weken vakantie, jullie berichten weer op de laptop e.d. Fijn, te horen dat jullie zo’n warm welkom was bereid. Ook nu van onze kant een welkomstberichtje. Wij zullen elkaar wel spoedig een keer ontmoeten. Hartelijk gegroet, Jan & Jane.

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Op 5 jun. 2013 om 17:14 heeft “Bert, Carla en Janne Kwakkel” het volgende geschreven:

  > >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s