Helemaal op onze plek

We zijn hier al bijna vijf maanden en hebben alle drie al aardig onze plek gevonden. Janne geniet met volle teugen! ’s Morgens vroeg loopt ze met haar schort onder de arm 20 meter naar links. Daar woont “haar hele goede leiding” Gerdien en samen bespreken ze wat Janne die dag gaat doen. Eigenlijk is dat elke dag wel hetzelfde, maar Janne vindt dit wel een heel belangrijk ritueel. Dan gaat ze naar haar werk (zo’n 40 meter verder) en daar begint haar dagtaak: Broodjes smeren, afwassen en de was doen. Zij is helemaal in haar element en is de hele dag echt druk. Eigenlijk zien we haar overdag helemaal niet, behalve dan even om te eten. En aan het einde van de middag spreekt ze alles nog even door met Gerdien en dan wordt de dag afgesloten met een prachtige sticker in haar werkboek. Naar de kinderen toe komt ze ook los; ze houdt van grapjes maken. Hier in Rehoboth zie je nauwelijks kinderen met Down – we hebben gehoord dat ze thuisgehouden worden; ouders schamen zich vaak om een kind te hebben dat verstandelijk beperkt is. De kinderen wennen nu aan Janne en zij houdt ervan om grapjes met hen te maken. De afgelopen week vroeg ze of we voor haar wilden bidden dat ze beter Afrikaans kan verstaan want ze wil beter met ze praten. Het is best heel bijzonder dat ze met ons mee is.

Ook wij voelen ons helemaal op onze plek hier. Nu alle drukte van het visum achter de rug is, kunnen we onze energie steken in de taak die we hier hebben. Bert heeft inmiddels met verschillende predikanten en voorgangers in Rehoboth kennisgemaakt en hen kunnen vertellen over wat het RKC doet. Volgende week zaterdag wordt hier de RKC Half Marathon gehouden, gevolgd door een RKC Family Fun Day in het stadion van Rehoboth waar iedereen welkom is. We zijn benieuwd wat dit gaat uitwerken. Carla geniet ervan om de Bijbelstudies met het team voor te bereiden en we leren zo als team om Gods stem te verstaan. Deze week stonden we stil bij Joh. 17 waar Jezus bad voor de mensen die Hem waren toevertrouwd. Als team kregen wij het ook op ons hart om te bidden voor elk kind in het programma dat ons is toevertrouwd. Samen met de teachers uit ons team mochten Bert en ik ze zegenen.

Het is natuurlijk belangrijk om ze scholing en voeding te geven, om ze op weg te helpen in de maatschappij door banen te creëren, maar een “hoopvolle toekomst” wordt pas werkelijkheid als zij diep van binnen zeker weten dat er een Hemelse Pa is die van hen houdt en die hen leidt, elke dag van hun leven.

Naast de kidsclub op maandag en het schoolprogramma dat doordeweeks gaande is, wordt op vrijdagavond een Youth Night gehouden waar elke week plm. 50 jonge mensen komen. Vorige week vrijdag was het thema Transformation en Willemien hield een indringende boodschap om radicaal voor God te kiezen en verandering te brengen in Block E. Een groot aantal van de tieners maakte voor het eerst een keus voor God en anderen wilden graag opnieuw hun leven toewijden aan God. Zondags stonden ze bij de poort om mee te gaan naar de kerk; dinsdag kwamen ze uit school weer naar het centrum en heeft Carla gesproken over de Heilige Geest. Daarna hebben we als team voor hen allemaal gebeden. Donderdags waren ze er weer; nu gingen ze bidden voor elkaar. Gisteren was het weer Youth Night en opnieuw kwamen 54 tieners naar het RKC. Deze avond was het thema Transforming your city. Samen met het team deed Bert mee in een dramastukje over “Be Transformed” en ook hebben we gekeken naar een stukje uit de dvd Transformation, een geweldig verslag over steden die werden veranderd toen gelovigen gingen bidden voor hun woonplaats. Daarna gingen de tieners in drie groepen erop uit om te bidden voor verandering in Rehoboth: bij de Town Council, het Politiebureau en bij het hospitaal. Volgende week gaan ze elke dag samen met één van de teamleden bidden bij hun eigen school. Ze zijn oprecht enthousiast en we zijn onder de indruk van wat God bezig is om te doen. We zien nu al dat het impact heeft op de ouders… maar daarover de volgende keer.

8 thoughts on “Helemaal op onze plek

 1. Hey Carla, Bert en Janne,

  Indrukwekkend om dit allemaal te lezen. Fijn dat jullie je zo op je plek weten. Ik wens jullie nog veel zegen toe en dat jullie maar tot veel zegen mogen zijn!

  Groet, Chris

  PS. Verander even mijn emailadres in chr.spijkerboer@kpnmail.nl anders krijg ik jullie mail niet meer.

 2. Geweldig! Fijn om te lezen. Gods zegen bij dit mooie werk en geef Janne een dikke knuffel! Zeg maar dat we trots op haar zijn dat ze zendelinge is geworden! Die grapjes van Janne overstijgen vast en zeker alle talen ;-)..

 3. Prachtig mooi om zo om afstand mee te lezen en mee te leven! Dan voelt het toch ook beetje dichtbij! Mooi om te zien hoe groot God is! Liefs en zegen!
  Ingrid

 4. Hee! Mooi stuk Carla en super tof om te lezen wat God aan het doen is op het moment! Super tof!! Word er helemaal blij van. 🙂 Blessings en groetjes, Peter

 5. Wat heerlijk te lezen dat Janne zo’n zegen is! Wat een getuigenis ook voor de omgeving dat juist kinderen zoals Janne door Hem wordt gebruikt. Heel bemoedigend. En dan die enthousiaste tieners, heerlijk laat ze maar bidden voor een transformation!
  lieve groet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s