Update over ons visum

Allereerst willen we iedereen bedanken die met ons meeleeft en mee bidt voor ons visum. Helaas hebben we hierover nog niets te melden. Jullie weten dat we een verkeerd traject zijn ingestuurd door een permanent visum aan te vragen.
Het had voldoende geweest als Bert zelf een werkvisum had aangevraagd waar Janne en ik dan op hadden kunnen “mee liften”, vooral ook omdat Bert officieel Janne’s curator is en zij dus als minderjarige met ons mee had kunnen gaan.

De voorzitter van het RKC in Nederland heeft contact opgenomen met de honorair consul van Namibië. Zij heeft zich in de zaak verdiept en ook overlegd met de Nederlandse consul in Namibië. Hun advies is om de aanvraag van het permanente visum in te trekken en alsnog te gaan voor een werkvisum voor Bert.
Ook kregen wij het telefoonnummer van een commercieel bemiddelingsbureau dat een goede ingang zou hebben bij Home Affairs.
Bert heeft direct contact opgenomen. We zouden worden teruggebeld die dag. Dat gebeurde niet, dus de volgende dag nog eens gebeld… en nog eens 5 keer. Nog steeds geen antwoord. Typisch Afrikaanse frustraties, maar het wekt bepaald geen vertrouwen.

Voor het aanvragen van een werkvisum hebben we de officiële papieren nodig zoals geboorteaktes, huwelijksakte etc. En natuurlijk onze paspoorten. En dat alles ligt bij Home Affairs; wij hebben alleen kopieën.
Als we die officiële papieren niet terug krijgen, zit er maar 1 ding op en dat is teruggaan naar Nederland om ze daar opnieuw aan te vragen. Volgens de regels zouden we dan in januari 2013 pas weer naar Namibië kunnen vertrekken, een omweg die maanden duurt en die we liever willen vermijden.
Dit heeft Bert uitgelegd in een “Letter of Motivation” die we op verzoek van de Chief Immigration zelf hebben geschreven, met daarbij het verzoek om onze papieren terug te geven. Die brief zou twee weken geleden in de commissie worden besproken maar we hebben nog niets gehoord.

Er is niets dat wij nog kunnen doen. We geloven dat het goed komt. Er zijn zoveel bevestigingen geweest dat we hier moeten zijn, dan zal God ook wel een oplossing geven.
En in die tussentijd willen we ons er ook niet meer zo door laten beheersen.
Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie gebed. Zodra we meer weten, geven we dit door.

6 thoughts on “Update over ons visum

  1. Hoi lieve mensen, weest standvastig onwankelbaar, steeds overvloedig in het werk van de Heer! We denken aan jullie en bidden voor jullie. Even over die uittreksels: volgens mij kun je die gewoon aanvragen vanuit Afrika? Dan sturen ze dat gewoon op (meen ik mij te herinneren vanuit onze eigen situatie). Liefs!

  2. Lieve mensen,
    Top dat jullie ervoor hebben gekozen je er niet door te laten ‘beheersen’. Je hebt gedaan wat er in je macht ligt en het nu bij Hem neerleggen en het niet als zorg op je nemen, is de manier.
    Het lijkt bijna kinderlijk naif, maar zelf heb ik ook gemerkt dat dát vertrouwen is. Hij heeft de regie van jullie leven: rustig door ademen en stap voor stap de dagen met Hem gaan. Maar…wát een beproeving! Sterkte ermee! Lieve groetjes uit ’t Loo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s