“Ik zend jullie”

Opnieuw kregen wij een bijzondere bevestiging voor ons grote avontuur. Bert is geabonneerd op Daily Bible en ontving vanmorgen deze tekst: “U hebt niet Mij uitgekozen, maar Ik heb u uitgekozen. Ik heb u aangewezen om erop uit te gaan en blijvende vrucht voort te brengen, zodat mijn Vader u alles zal geven wat u Hem vraagt in mijn naam” (Joh. 15:16). Een mooie belofte om ons aan vast te houden, mocht de twijfel eens toeslaan.
Corrie ten Boom heeft eens gezegd: “Twijfel niet in het donker aan wat God gesproken heeft in het licht!” Dan is het goed om dit vers uit Johannes 15 in gedachten te houden, want we beseffen heel goed dat het heus niet altijd gemakkelijk zal zijn.

Gisteravond zijn we teruggekomen van een weer heel bijzondere Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. We vonden het een voorrecht dat we de afgelopen tien jaar deel waren van het team. Onze taken zijn overgenomen door anderen, maar in ons hart zullen we altijd verbonden blijven met jullie. Het was mooi en heel opbouwend om van zo nabij te zien wat een geweldige wonderen God heeft gedaan in de levens van mensen.

Nu wacht ons een nieuwe taak en met het tevoorschijn halen van de koffers en het wegdoen van onze laatste spullen, gaan ook onze gedachten vaker uit naar wat ons staat te wachten in Namibië.

We zijn enthousiast om daar aan de slag te gaan en het team dat er al werkt te versterken.

“Wat gaan jullie daar eigenlijk doen?”

Dat is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Het is een aanrader om eens een kijkje nemen op de website van het RKC (www.renekidscentre.nl) Dan krijg je een goede indruk van wat er zoal gebeurt op het centrum en wat een geweldig werk wordt verzet door de jonge mensen die daar werken. We vinden het een groot compliment dat zij het echt leuk vinden dat wij “ouwetjes” gaan komen.
Wij willen er zijn voor hen – voor een stuk gezelligheid (dat wordt dus heel vaak samen braaien, jongens!), voor toerusting, coaching en een ‘luisterend oor’- maar ook willen we er zijn voor onze Namibische medewerkers. Bert gaat aan de slag met een plan voor kleinschalige werkprojecten, het onderhouden van de contacten met de overheid en het netwerken met bedrijven en organisaties in Rehoboth en samen willen we ook bouwen aan relaties met de plaatselijke kerken.
Als RKC willen we niet een “Nederlandse clubje” blijven die iets goeds doet in een ander land; ons streven is dat het RKC geworteld wordt in de Namibische samenleving.

Ook Janne heeft haar eigen dagbesteding. Zij gaat de handdoeken wassen van de kinderen die komen douchen op het centrum en ook zal ze helpen bij de maaltijden en bij het maken van de sandwiches voor de kidsclub. We zijn blij dat iemand uit het team haar daarbij gaat aansturen, zodat werk en thuis ook echt gescheiden blijft.

Maar goed… eerst nog het laatste afscheid.
Zoals al gezegd, zijn jullie a.s. zaterdag 2 juni van harte welkom. Zie voor details ons vorige bericht.
Ons volgende berichtje krijgen jullie dan vanuit Namibië.

3 thoughts on ““Ik zend jullie”

  1. Hoi Bert,Carla en Janna, bij toeval kwamen we deze bloq tegen en hebben met veel belangstelling jullie enthousiaste verhalen gelezen. Wij willen jullie dan ook heel veel sterkte wensen met afscheid nemen van familie en vrienden. En natuurlijk wensen wij jullie heel veel succes met al het werk wat jullie daar te wachten staat.

    Goede reis, Mart,Gonnie en Nancy de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s