In mei leggen leggen alle vogels een ei – zo ook de Kwakkels

April is omgevlogen met daarin op 12 april een heel geslaagde avond met Otto de Bruijne, Elise Mannah en Henk Doest. Nog heel hartelijk bedankt jullie drieën!
We zijn ervan overtuigd dat de aanwezigen er net zo van hebben genoten als wij. Ook willen we vanaf deze plek iedereen bedanken die heeft toegezegd om ons te steunen. Wat fijn dat jullie onze partners willen zijn in dit werk.

Blikkiesdorp <–Hier kun je de opname van de avond beluisteren.

Het werd daarna ook een bijzondere tijd met zowel onze Namibische vrienden Clive & Terry, als onze Franse vrienden Liliane & Alain en Claude & Annie.
Uiteraard konden we ze in ons huisje niet te logeren hebben, dus hebben we er huisjes bij gehuurd; ieder zijn eigen plek, maar wel lekker in de buurt.
Afrikaans, Frans, Nederlands, gebarentaal… alles door elkaar.
Dagjes Amsterdam, uit in eigen land – een overdosis aan tulpen en vooral ook GEZELLIG SAMEN ETEN.
Vrijdag vertrokken de Fransen weer en dinsdag brengt Bert de Namibiërs weer naar het vliegveld in Frankfurt, richting Windhoek.

De countdown gaat nu echt beginnen. Nog 39 dagen.

In mei leggen alle vogels een ei – zo ook de Kwakkels! Zij leggen hun afscheidsei. Dingen loslaten is niet zo moeilijk, maar MENSEN loslaten… dat is echt geen eitje! Dat kost je wat.
Mei is voor ons een maand van “nog even dit” en “voor de laatste keer dat”.
We gaan voor de laatste keer meewerken tijdens de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Bert bij de financiën, Carla in de gebedstent en Janne helemaal op haar plek in de medewerkerstent. Wat zullen we dat missen!
Dan op 25 mei de 5e verjaardag van onze kleinzoon Tijs; voorlopig ook de laatste keer dat we die meemaken. Best lastig hoor.
Dan tot slot ons afscheidsfeestje op zaterdag 2 juni a.s.
(zie ons vorige bericht voor de details). VAN HARTE WELKOM.
En op 3 juni a.s. om 10.00 uur worden we uitgezegend uit onze gemeente, evangeliegemeente Shekinah, De Roef 1, in Dronten. We vinden het bijzonder dat we hier – al was het voor korte tijd – opnieuw onze plek hebben gekregen en dat de gemeente biddend achter ons wil staan. Hartelijk dank daarvoor en we zullen zeker contact houden.

Daarna nog een paar dagen optrekken met onze kinderen en op vrijdag 8 juni vertrekken we van Schiphol, via Frankfurt richting Namibië. Heel bewust kiezen we ervoor om met z’n drietjes naar Schiphol te gaan – ook om het voor Janne (en onszelf) niet moeilijker te maken dan het al is.
Een hele nieuwe tijd breekt dan aan; maar we hebben zo duidelijk ervaren dat dit Gods weg is voor ons, dat we – ook al is afscheid nemen heel moeilijk! – we ook veel vrede ervaren.

4 thoughts on “In mei leggen leggen alle vogels een ei – zo ook de Kwakkels

 1. 39 dagen… dat gaat nu echt heel snel. We denken aan jullie in deze periode. Het moet echt onwijs lastig zijn. Wat moeten jullie veel afscheid nemen. En ook echt voor een lange tijd. Maar wat sluit je de blog mooi af. Daar kunnen wij alleen maar AMEN op zeggen!!! Auke (en ik natuurlijk ook) vindt het leuk dat jullie komen… want… Bert… hij mist je koffie…
  Tot over 39 dagen!!!
  Liefs van ons

 2. Beste Bert en Carla,

  Veel zegen met jullie werk en roeping in Namibie! Sterkte met de laatste inpakloodjes en het voor kortere of langere tijd afscheid nemen van hen die je lief zijn!

  Kan het niet laten om jullie laatste blog nog even aan te vullen…: Christen-zijn is wat mij betreft: doen wat Jezus zegt en zou doen én in de kerk zitten met z’n allen ;-).
  Jezus navolgen in zijn liefde en aandacht voor hen die vaak vergeten worden én Jezus navolgen in zijn Schiftuitleg in de tempel (dus toch in de kerk!) en daarbuiten..
  Voor het werk ver weg onder de armen (ter plekke en/of vanuit NL) en ondanks deze tijdsgeest blijven preken over de gehoorzaamheid voor de soms Oost-Indisch doven hier in Nederland!

  Een kleine nuancering dus op jullie blog. Neemt niet weg dat ik respect heb voor jullie moedige besluit Jezus te volgen helemaal in Namibie!

  Jullie blog deed me denken aan een schilderij van Rien Poortvliet, wat bij ons op de wc hangt (misschien oneerbiedig, maar daar zie je het vaak :-)..)
  Ik heb er net even een fotootje van gemaakt. Ik zie geloof ik geen mogelijkheid om het up te loaden. Het is een tekening van een hand met een vinger (zoals je iemand roept om te komen) er staat naast: “het enige is Hem te volgen koste wat het kost”

  Sjaloom!
  Hij gaat met jullie mee!

  Hartelijke groet!
  Dorothée

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s