Partir c’est mourir un peu

Er is alweer een maand voorbij. Bert is voor de laatste keer in zijn eentje naar Namibië en viert de Paasdagen in Rehoboth. De afgelopen week waren daar elke avond diensten om samen het lijden van Jezus te herdenken. Mooi om daar zo uitgebreid bij stil te staan en ongetwijfeld zal het morgen een uitbundige Paasviering worden. De Heer is waarlijk opgestaan! Door voor ons te sterven, heeft Hij onze zonden uitgewist (Heb.1). Er is geen aanklacht meer. Wat een geweldig nieuws, wat een hoop en wat een geweldige God!
Hem willen we dienen en gehoorzamen, wat het ook kost!

Toen we hier op de camping in ons mooie chaletje trokken, lag de nadruk op “tijdelijk wonen.” Ons dagelijkse ritme ging gewoon door. Maar nu de vertrekdatum dichterbij komt, wordt het toch anders. Nu zijn we hier “nog even aan het logeren.” Steeds meer dingen moeten we loslaten, overdragen aan anderen, of doen we voor de laatste keer.
Met ons verstand weten we dat dit heel logisch is; het is onze eigen keus en toch is het vreemd.
Het is een overgangsfase die emotioneel best veel van ons vraagt.
Vandaar dat boven dit stukje een frans gezegde staat: “Partir c’est mourir un peu.” Vertrekken is een beetje sterven.
Gelukkig zien we ook de komische kanten van ons vertrek nog wel: van de week liep ik tegen een reclame aan in de supermarkt: 24 rollen toiletpapier voor de prijs van 8 … kijk, die kan ik dus (hopelijk) rustig laten staan!

De komende weken staan in het teken van afscheid nemen. De agenda staat behoorlijk vol.
Het is onmogelijk om nog veel afspraken erbij te plannen. En toch willen we iedereen nog graag even zien en spreken. Gelukkig zijn hiervoor in ieder geval nog twee mogelijkheden:
Aanstaande donderdag 12 april zijn jullie van harte welkom op een feestelijke avond “in Blikkiesdorp” die ons wordt aangeboden door goede vrienden van ons: Otto & Renée de Bruijne. Het wordt (ook voor ons!) een verrassende avond met een hapje en een drankje en o.a. optredens van Henk Doest en Elise Mannah. Het is voor ons ook een gelegenheid om iets te vertellen over wat we gaan doen in het hulpverleningsproject in Rehoboth. De avond begint om 19.30 uur. Van harte welkom in het gebouw van Evangeliegemeente Shekinah, De Roef 1, 8251 BJ Dronten.

De tweede mogelijkheid om elkaar nog te zien en te spreken is onze afscheidsreceptie op zaterdag 2 juni a.s. van 10.00-14.00 uur in de Menorah kapel van Near East Ministry, Voorthuizerweg 5, 3862 PZ Nijkerk (aan de N303). Als je van plan bent om te komen,laat dit dan even aan ons weten; dan houden we er rekening in verband met de lunch.
Jullie zijn van harte welkom!

3 thoughts on “Partir c’est mourir un peu

  1. Lieve mensen, we voelen zo met jullie mee. Heel veel sterkte met het afscheid nemen van alles en iedereen. Wat waren we graag even langs gekomen om jullie een dikke knuffel te geven. Helaas, we zullen het moeten doen met een digitale knuffel. Bij deze dus een heeeeeele dikke knuffel voor jullie! Liefs, Michel en Désirée XXX

  2. Lieve mensen,
    Wat heb je dit mooi geschreven, ook het bericht van 4 maart en de foto vind ik prachtig. Het wonder van Janna heb ik al es op papier van Bert gekregen en ligt bij ons nog bewaard in de lade. Ben benieuwd wat God in Afrika door en in jullie levens gaat doen. A.s. 12 april kunnen we niet, maar ik hoop jullie in juli te zien. Veel sterkte met alle voorbereidingen!

  3. Hoi lieve mensen,

    Geweldig hoe jullie je zo grondig voorbereiden. En bijzonder dat Otto en Renee jullie die avond aanbieden. Laat je maar lekker verwennen!
    Heel veel zegen en liefs,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s